image/svg+xml 31 tvrtki tvrtki 0 Zaposlenika volontera 0 volonterskihprojekata

Uključite vašu tvrtku u svijet volontiranja

 

Tražite način da svojim poslovanjem pridonesete održivom razvoju zajednice i vodite svoj posao na društveno odgovoran način? Jeste li razmišljali o kreativnim načinima da motivirate članove svojega tima i omogućite im da povežu rad u vašoj tvrtci s potrebom da budu aktivni i odgovorni članovi društva u kojem žive?

Ina volotnirala u Domu za starije i nemoćne Trešnjevka
Grawe osiguranje zaposlenici čitali priče djeci u bolnicama
Hauska Partner zapoalenici – volontiraju u Hrabrom telefonu
Vipnet tim uređuje Medvednicu
26
registriranih tvrtka
0
broj zaposlenika
0
broj projekata
0
broj sati

Pretraži tvrtke

Naziv tvrtke
Mjesto i vrijeme volontiranja
Područja rada

Korporativno volontiranje je oblik društveno odgovornog poslovanja i podrazumijeva svako poticanje zaposlenika na volontiranje od strane poslodavca koje pomaže neprofitnom sektoru i doprinosi razvoju zajednice. Kao takvo, može se odvijati unutar ili izvan radnog vremena.

Dakle, uz klasično odgovaranje na potrebe zajednice novčanim ili materijalnim doprinosima, privatnom sektoru se otvara mogućnost da:

  • zaposlenici volontirajući pružaju svoju ekspertizu pro-bono, na korist neprofitnog sektora ili pojedinaca.
  • zaposlenici volontiraju u socijalnim akcijama koje nisu usko povezane s njihovim područjem rada, ali odgovaraju na neku od aktualnih potreba zajednice u kojoj djeluje njihova tvrtka.

Korporativno volontiranje česta je navika čak i vrlo velikih poduzeća u svijetu, poput revizorskih tvrtki Deloitte i K.P.M.G., Nokie, Honde ili IBM-a. Kod nas ga u prvom redu promoviraju podružnice stranih kompanija, ali ono postaje dobro prihvaćeno i kod drugih.

Njegova je prednost u tome što za razliku od novčanih donacija daje rezultate koji su vidljivi odmah i to na način da tvrtka i njezini zaposlenici koji poklanjaju svoje vrijeme sudjeluju u njihovom ostvarivanju. Korporativno volontiranje unosi dašak svježeg zraka u prosječan radni tjedan, potiče timski duh i osjećaj zaposlenika da rade za tvrtku koja djeluje na dobrobit zajednice u kojoj žive.

U razvoju programa korporativnog volontiranja mogu vam pomoći upravo akteri iz sfere civilnog društva, koji su upoznati s konkretnim potrebama zajednice i sigurno imaju dobru sliku o tome kako ovim putem postići najveći učinak. Volonterski centar Zagreb na razvoju korporativnog volontiranja radi od 2007. godine i rado ćemo vam pomoći da napravite prve poteze u pravom smjeru. Upite i prijedloge primamo na mail volontiranje.zaposlenika@vcz.hr.